This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Nederlanders opgepakt voor hacken honderden Instagram-accounts

Twee mannen zijn zondag opgepakt voor het hacken van honderden Instagram-accounts. De politie was sinds november al bezig met het onderzoek naar de hackers en kon de verdachten nu in de kraag vatten. Vermoedelijk hebben de hackers met het inbreken op de accounts tienduizenden euro’s verdiend.

RECLAME

De mannen van 18 en 19 komen uit Boskoop en Alblasserdam. De hackers braken in op accounts met flink wat volgers, in sommige gevallen zelfs wel in de miljoenen. Vervolgens traden ze naar bedrijven met het verzoek of zij reclame wilde maken via de gestolen accounts. Volgens het ANP is het niet bekend om welke accounts het gaat, maar vermoedelijk zouden dit er ook een aantal uit het buitenland zijn.

Advertisement

Lees ook: Volgens John McAfee kan je iPhone makkelijk hacken

PHISINGMAILS

De verdachten kregen vooral toegang tot de drukbezochte accounts door het inzetten van phisingmails. Hierin verzochten ze de eigenaars van hun accounts hun inloggegevens te sturen. Zij deden daarbij of het van Instagram zelf afkomstig was. De bedrijven die reclame maakte op de bekende pagina’s, zeggen niet te weten dat het ging om gestolen accounts. 

Advertisement

go here : http://sites.google.com/site/onlinehackeninstagram/

Share This Story

Get our newsletter