This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

DUTCH POLITICIANS OUTRAGED BY VANDALISM VIDEOS ON INSTAGRAM

Wat kun je met Instagram?

Vooral het mooier maken van je foto’s maakt deze app enorm populair. Dat doe je met een filtertje dat je – na het maken van je snapshot – over je foto heen legt. Zoals ‘Earlybird’ of ‘X-Pro II’. De meeste filters zorgen voor een ouderwetse of kleurrijke sfeer die veel mensen mooi vinden. Een normale foto die je maakt met je telefoon is vaak nogal gewoontjes, de camera is meestal niet van hele goede kwaliteit. Maar met een fancy Instagram-filtertje wordt je foto bijzonder en is de belichting altijd in orde. Het maakt het opleuken van saaie kiekjes heel eenvoudig.

Advertisement

Waarom is het zo populair?

Foto’s maken, delen & kijken is leuk. Dat vinden in ieder geval 100 miljoen actieve gebruikers per maand. Sterren als Oprah Winfrey, Rihanna, Kim Kardashian, Nicki Minaj en Anouk posten er ook privéfoto’s op. En ook veel jongeren geven via Instagram een kijkje in hun leven. Volgens trendwatchers zijn tieners en twintigers tegenwoordig meer actief op Instagram dan op Facebook.

Advertisement

Wat voor foto’s vind je er?

Als je op ontdekkingstocht gaat op Instagram kun je werkelijk van alles tegenkomen. Van prachtige reisfoto’s tot Japanse meisjes die hun huisdieren vastleggen. Je kunt de ontwikkeling van hun babysuikereekhoorns volgen of je verbazen over de nieuwe kledinglijn van hun mopshond. Maar er zijn natuurlijk ook stoere gangsters die graag hun snelle auto’s op de foto zetten of mensen met een obsessie voor taart en andere zoetigheid.

Advertisement

Hoe zit het met de privacy?

Let goed op! Als jouw account niet is beveiligd, kan iedereen over de hele wereld jouw foto’s zien en door een schermafbeelding te maken, kunnen ze de foto ook bewaren en bewerken. Realiseer je dus goed dat iedereen je kan volgen en je fotostream kan bekijken. Er is wel een optie om je foto’s te beschermen, dan zet je je account op slot en kun je zelf beslissen of je iemand als volger toelaat of niet.

Advertisement

Is het eenvoudig in gebruik?

Ja! Het uploaden gebeurt met een klik op de knop en je kunt je Instagram-foto’s koppelen aan Flickr, Facebook, Tumblr en Twitter, zodat een foto in één keer wordt gepubliceerd op alle sociale media die je gebruikt. Voeg je een locatie toe aan de foto, dan kun je hem ook inchecken op Foursquare. Instagram is zelf ook een sociaal netwerk, compleet met volgers en zoek- en verkenmogelijkheden. Alleen gebruik je in plaats van tekst bij Instagram foto’s om te laten zien wat je doet, wat je meemaakt of wat je voelt en vindt. De app is gratis te downloaden via de Apple Store of Google Play. Je kunt het ook via je computer gebruiken. Dan moet je wel ‘Instagrille’, ‘Instagram for Chrome’ of ‘Instagram Downloader’ installeren.

Advertisement

Is er ook kritiek?

Ja! Facebook heeft het bedrijf overgenomen voor één miljard dollar. De gebruikersvoorwaarden werden met deze overname aangepast. Instagram zou je foto’s aan derden (adverteerders) kunnen verkopen. Na een storm van kritiek liet Instagram weten dit niet te zullen doen. Instagram opereert nu nog redelijk zelfstandig, maar de verwachting is dat je in de toekomst wel de rechten van je foto’s overdraagt aan Facebook. En Facebook kan jouw foto’s dan dus weer gebruiken voor advertenties en andere marketingacties (zoals nu al staat in hun gebruiksvoorwaarden).

Advertisement

Is Instagram wel voor kinderen?

Is Instagram wel voor kinderen? Instagram zegt zelf dat het is voor mensen van 13 jaar en ouder. Er zijn dan ook risico’s - je kunt in contact komen met volwassenen met slechte bedoelingen, bijvoorbeeld. Mijn Kind Online raadt ouders en leraren aan samen een account aan te maken. Blijf praten over welke foto’s je wel en niet moet delen.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter