This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Algoritme kan depressieve Instagram-gebruiker herkennen

Wetenschappers hebben een algoritme ontwikkeld dat depressies bij mensen kan ontdekken aan de hand van Instagram-foto’s.

Onderzoekers van Harvard en de Universiteit van Vermont hebben een zelflerend algoritme ontwikkeld dat is getraind om depressies te herkennen.

Advertisement

Bij het onderzoek is gebruik gemaakt van 43.950 foto’s van 166 mensen, waarbij het algoritme kleuranalyse uitvoerde, metadata van foto’s bekeek en gezichtsdetectie toepaste.

Het algoritme kon tijdens het onderzoek al in 70 procent van de gevallen juist aangeven of gebruikers een depressie hadden. Bovendien wist het algoritme ook depressieve gebruikers te herkennen voordat de diagnose door artsen was gesteld.

Advertisement

De wetenschappers willen met hun systeem vooral bijdragen aan het vroegtijdig herkennen van depressies.

Volgens het onderzoek geven depressieve Instagram-gebruikers de voorkeur aan donkere tinten als blauw en grijs en fotofilters Inkwell en Crema. Gezonde testpersonen hadden de neiging veel fellere foto’s te gebruiken, waarbij het filter Valencia onder die testpersonen het populairst is.

Advertisement

Door: NU.nl

Share This Story

Get our newsletter